Konfirmandassistenter

Konfirmandassistent

Att vara konfirmandassistent

Att vara konfirmandassistent innebär att man finns med i konfirmandarbetet som en hjälpledare.

I Köping finns det flera olika konfirmationsformer att vara assistent i och totalt brukar det vara mellan 20-30 assistenter. Konfirmandassistenterna är mellan ca 15-20 år, varav hälften brukar vara fjolårskonfirmander.

Att vara konfirmandassistent är inte samma sak som att vara konfirmand ett år till. Du förväntas ta ansvar både för dig själv och andra. Konfirmanden är i första hand fokus för konfirmandassistenten. Som konfirmandassistent förväntas du vara med och planera samt genomföra aktiviteter som t ex medverka i mässor, leda samtalsgrupper, dokumentera, leda lekar och hjälpa till med det som krävs för stunden. Du erbjuds även möjligheten att ta mer och mer ansvar samt att fördjupa dig inom de områden som du brinner allra mest för, t ex musik, dans, multimedia. Du får vara med och påverka program och beslut. Assistenterna är en oerhört viktig del i konfirmandarbetet och som möjliggör att församlingen kan bedriva konfirmandarbete på det sätt församlingen gör.

Alla konfirmandassistenter deltar i en ledarutbildning, är med på olika fester och annat skoj. För att bli konfirmandassistent måste du vara konfirmerad, delta i ledarutbildningen och vara beredd på att dela med dig av dig själv. Ledarutbildningen är uppdelad i olika steg (ett steg är 1år som assistent).

Den viktigaste uppgiften du har som konfirmandassistent är att fungera som förebild för konfirmanderna.
Du får ingenting betalt, men du får livserfarenheter, kompisar, ledarutbildningar och intyg samt en hel del skoj.

Anmäl dig här 2018/2019

TONY LARSSON