Konfirmation

INTE SOM DU TROR…

Det finns många frågor man skulle vilja ha svar på och många saker man skulle vilja diskutera. Kärlek, döden, framtiden, relationer, etik, sex, ondska, lidande, förlåtelse, ansvar, skapelsen, drömmar, identitet, Gud, rättvisa, gudstjänster och musik m.m. är några av de ämnen och livsfrågor som kommer att diskuteras.

Konfirmationen handlar om dig och dina tankar, känslor, erfarenheter och funderingar kring dig själv, andra och livet. Visste Du att konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och Dig? Därför är konfirmationstiden också en orientering i den kristna tron. Och kristen tro handlar om livet och allt som rymmer livet. För Dig som inte är döpt erbjuder vi möjligheten att döpas under konfirmandtiden. Då blir du genom dopet också medlem i Svenska kyrkan.

De ungdomar som i första hand erbjuds konfirmation är de som går i åk 8, men det brukar även vara med några som är i gymnasieåldern också. Under en tid får vi samtala, fundera, åka på läger, ha roligt, träffa andra och skratta tillsammans!

Du får gärna vara med även om du inte tror på Gud. Vi blir aldrig färdiga med vad vi tror, tänker och känner. Under konfirmandtiden får du en unik möjlighet att fundera och diskutera tillsammans med andra, just utifrån vad du tror. Ta chansen som 35 000 andra åttondeklassare också gör i år. Konfirmera dig!

Det finns lite olika grupper att välja mellan för dig som går i åk 8 terminerna 2017-2018. I år erbjuder vi grupperna; Sommar, Upplevelse, IT, Mat, Hund, Wild & Holy samt veckogruppen i Kolsva. Vi erbjuder även egna alternativ för dig som går på grundsärskolan eller gymnasiesärskolan i Köping. Hör av dig till församlingen för mer information om det. Oavsett var du bor eller går i skolan inom Köpings kommuns gränser så får du välja vilken konfirmandgrupp som helst.

Längre ned kan du läsa en liten kort presentation av de olika grupperna, du kan ladda ner en konfirmandfolder i pdf-format och du kan även ladda hem ett detaljschema för varje konfirmandgrupp genom att klicka på schemat.

DETALJSCHEMAN FÖR DE OLIKA GRUPPERNA

Schema Sommarkonfirmander 2017-2018

Schema Upplevelsekonfirmander 2017-2018

Schema IT-konfirmander 2017-2018

Wild & Holy konfirmation

Veckogruppen i Kolsva

Schema Matkonfirmander 2017-2018

Schema Hundkonfirmander 2017-2018

Grundsär- & Gymnasiesärskolekonfirmation 2016-2017 (Schemat görs tillsammans med konfirmanderna)

Konfirmandfolder och anmälan

Läs igenom årets konfirmandfolder genom att klicka här.

Lämna in din intresseanmälan till konfirmation genom att klicka här

SOMMARKONFIRMATION

Sommarkonfirmationen sker huvudsakligen under de två första veckorna på sommarlovet. Denna grupp passar speciellt dig som tycker om att vara mycket på läger och som vill ha något roligt och intressant att göra på sommaren. Vi åker på ett litet kortare läger under våren och ett femdagarsläger på sommaren. Gruppen brukar vara den enskilt största konfirmandgruppen. Om man räknar bort lägren är alla träffar på Oasen i Köping.

UPPLEVELSEKONFIRMATION

Vi har intensivt roligt en helg i månaden: fredag kl 18-21 och lördag kl 13-21. Genom upplevelser närmar vi oss de teman som tas upp under konfirmandtiden. Med hjälp av skapande, sammarbetsövningar, resa, drama, sång, läger, samtal, naturupplevelser, film, matlagning, lek och tävlingar gör vi den här tiden till ett oförglömligt minne för resten av livet. Om man räknar bort lägren är alla träffar på Oasen i Köping.

IT-KONFIRMATION

IT genomsyrar hela konfirmationsformen som huvudsakligen sker på loven. Vi LANAR med 1 Gbit internet. Alla våra träffar är i Oasen. Du kommer även att få åka på världens största LAN, Dreamhack Winter. Om man inte har egen dator går det att låna av oss. Det finns plats för 30 stycken konfirmander.

WILD & HOLY KONFIRMATION

Detta är det perfekta alternativet för dig som gillar att åka på läger och samtidigt tycker om djur, natur och miljö. Vi kommer att träffas en lördag i månaden under hösten och våren. Det blir bl.a. två stycken lite längre utflykter. Den ena blir till Kolmårdens djurpark och den andra blir till Göteborg. Äventyr, natur, gemenskap, musik – allt behövs i en värld full av liv! Om man räknar bort lägren är alla träffar i Brukskyrkan i Kolsva.

VECKOGRUPPEN I KOLSVA

Gruppen träffas varannan tisdag, jämna veckor (oktober-maj), kl 16-18 i Brukskyrkan i Kolsva. Förutom det åker vi bl.a. på två stycken läger. Det ena på Hjälmargården och det andra på Stiftsgården i Rättvik.

MATKONFIRMATION

Är du intresserad av matlagning och att äta, är det här konfirmandgruppen för dig! Vi kommer att laga god, baka och smaka på! . Vi träffas varje onsdag kl 16.30-18 på Oasen i Köping (tillsammans med hundkonfirmanderna) samt 5 onsdagskvällar då vi lagar två-rätters middagar tillsammans. På hösten åker vi på ett kortare läger och under våren blir det en dagsutflykt till en finare restaurang. OBS Du behöver inte ha med dig egen spis! Gruppen har ett begränsat antal deltagare på 15 personer. Först till kvarn!

HUNDKONFIRMATION

Ta chansen att konfirmera dig med din bästa vän, eller passa på att bota din hundrädsla/fobi. Kom och ha kul med din hund. Vi kommer bl.a. att prova på agility och lydnad med hunden, lära känna varandra och få mer kunskap om oss själva. Vi träffas varje onsdag kl 16.30-18 på Oasen i Köping (tillsammans med matkonfirmanderna) samt 5 söndagar då vi kommer jobba med hundarna. På hösten åker vi på ett kortare läger (utan hund) och på våren blir det en dagsutflykt till Stockholm. Du behöver inte ha egen hund med dig! Man kan vara flera stycken och dela på en hund. Om du inte har egen hund kanske du kan låna grannens hund? Max 10 stycken konfirmander får plats i denna grupp. Först till kvarn!

GRUNDSÄR- & GYMNASIESÄRKONFIRMATION

För dig som går på grundsärskolan och/eller gymnasiesärskolan i Köping har vi nu möjlighet att erbjuda en egen grupp. Konfirmationen brukar oftast vara som roligast när man får göra den med sina kompisar och när den har ett upplägg som passar dig som bäst. Antingen får vi ihop en hel grupp eller så kör vi individuellt. Upplägget anpassas lite efter vilka som har anmält sig. Antingen träffas man på Oasen eller på skolan. Anmäl dig så tar vi kontakt med dig sedan. Schemat görs upp tillsammans med konfirmanderna.

 

Visste du att?

I alla konfirmandgrupper finns det med hjälpledare. De kallas konfirmandassistenter och är före
detta konfirmander som är med och planerar och genomför konfirmandarbetet.
De leder grupper, leder lekar och ser till så att allt fungerar. De är olika många i varje konfirmandgrupp
och är mellan 15-20 år gamla. Efter din egen konfirmandtid erbjuds även du att vara
konfirmandassistent.

Det kostar inget för dig som konfirmand att delta i konfirmandarbetet, oavsett vilken grupp du väljer
att delta i. Allting bekostas av kyrkans konfirmandbudget, dvs de medlemsavgifter som alla vuxna
kyrkomedlemmar betalar in varje år.

Oasen är församlingens ungdomsgård. Där är alla ungdomar på högstadiet
och gymnasiet välkomna varje vecka och på diverse arrangemang.
Öppettiderna är tis-tor kl18-22. Samtliga konfirmandgrupper utom Kolsva
konfirmanderna har även sina samlingar i dessa lokaler.

Hemsidan www.ungikyrkan.se och ung i kyrkan på facebook är platsen du
bör hålla koll på. Där läggs all information ut om alla konfirmandgrupperna
men också info om all annan ungdomsverksamhet som vi gör och som du kan
ta del av t.ex. LAN, festivaler, kill/tjej-grupper, mässor, lovprogram m.m.

Hjälmargården är den lägergård som nästan alla våra konfirmander åker på läger till.
Det är en stor lägergård/konferensanläggning som ligger vid Hjälmaren.

Köpingsbygdens församling
Stora kyrkogatan 3
731 32 Köping
0221-377 50
e-mail: kopingsbygden.forsamling@svenskakyrkan.se