KONFIRMATION – INTE SOM DU TROR…

Det finns många frågor man skulle vilja ha svar på och många saker man skulle vilja diskutera. Kärlek, döden, framtiden, relationer, etik, sex, ondska, lidande, förlåtelse, ansvar, skapelsen, drömmar, identitet, Gud, rättvisa, gudstjänster och musik m.m. är några av de ämnen och livsfrågor som kommer att diskuteras.

Konfirmationen handlar om dig och dina tankar, känslor, erfarenheter och funderingar kring dig själv, andra och livet. Visste Du att konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och Dig?  Därför är konfirmationstiden också en orientering i den kristna tron. Och kristen tro handlar om livet och allt som rymmer livet. För Dig som inte är döpt erbjuder vi möjligheten att döpas under konfirmandtiden. Då blir du genom dopet också medlem i Svenska kyrkan.

De ungdomar som i första hand erbjuds konfirmation är de som går i åk 8, men det brukar även vara med några som är i gymnasieåldern också. Under en tid får vi samtala, fundera, åka på läger, ha roligt, träffa andra och skratta tillsammans!

Du får gärna vara med även om du inte tror på Gud. Vi blir aldrig färdiga med vad vi tror, tänker och känner. Under konfirmandtiden får du en unik möjlighet att fundera och diskutera tillsammans med andra, just utifrån vad du tror. Ta chansen som 35 000 andra åttondeklassare också gör i år. Konfirmera dig!

Det finns lite olika grupper att välja mellan för dig som går i åk 8 terminerna 2018-2019. I år erbjuder vi grupperna; Sommar, Upplevelse, IT och Malmakonfirmander (veckogrupp i Kolsva). Vi erbjuder även egna alternativ för dig som går på grundsärskolan eller gymnasiesärskolan i Köping. Hör av dig till församlingen för mer information om det. Oavsett var du bor eller går i skolan inom Köpings kommuns gränser så får du välja vilken konfirmandgrupp som helst.

Längre ned kan du läsa en liten kort presentation av de olika grupperna, du kan ladda ner en konfirmandfolder i pdf-format och du kan även ladda hem ett detaljschema för varje konfirmandgrupp genom att klicka på schemat.

DETALJSCHEMAN FÖR DE OLIKA GRUPPERNA

Sommarkonfirmation (ladda pdf här)

Upplevelsekonfirmation (ladda pdf här)

IT-konfirmation (ladda pdf här)

Malmakonfirmander (ladda pdf här)

Grundsär- & Gymnasiesärskolekonfirmation (Schemat görs tillsammans med konfirmanderna)

INTRESSEANMÄLAN

Lämna in din intresseanmälan till konfirmation genom att klicka här.

SOMMARKONFIRMATION

Sommarkonfirmationen sker huvudsakligen under de två första veckorna på sommarlovet. Denna grupp passar speciellt dig som tycker om att vara mycket på läger och som vill ha något roligt och intressant att göra på sommaren. Vi åker på ett litet kortare läger under våren och ett femdagarsläger på sommaren. Gruppen brukar vara den enskilt största konfirmandgruppen. Om man räknar bort lägren är alla träffar på Oasen i Köping.

UPPLEVELSEKONFIRMATION

Vi har intensivt roligt en helg i månaden: fredag kl 18-21 och lördag kl 13-21.                                  Genom upplevelser närmar vi oss de teman som tas upp under konfirmandtiden. Med hjälp av skapande, sammarbetsövningar, resa, drama, sång, läger, samtal, naturupplevelser, film, matlagning, lek och tävlingar gör vi den här tiden till ett oförglömligt minne för resten av livet. Om man räknar bort lägren är alla träffar på Oasen i Köping.

IT-KONFIRMATION

IT genomsyrar hela konfirmationsformen som huvudsakligen sker på loven. Vi LANAR med 1 Gbit internet. Alla våra träffar är i Oasen. Du kommer även att få åka på världens största LAN, Dreamhack Winter. Om man inte har egen dator går det att låna av oss. Det finns plats för 30 stycken konfirmander.

MALMAKONFIRMATION

Gruppen träffas varannan tisdag, jämna veckor (oktober-maj), kl 16-18 i Brukskyrkan i Kolsva. Förutom det åker vi bl.a. på två stycken läger. Det ena på Hjälmargården och det andra på Stiftsgården i Rättvik.

GRUNDSÄR- & GYMNASIESÄRKONFIRMATION

För dig som går på grundsärskolan och/eller gymnasiesärskolan i Köping har vi nu möjlighet att erbjuda en egen grupp. Konfirmationen brukar oftast vara som roligast när man får göra den med sina kompisar och när den har ett upplägg som passar dig som bäst. Antingen får vi ihop en hel grupp eller så kör vi individuellt. Upplägget anpassas lite efter vilka som har anmält sig. Antingen träffas man på Oasen eller på skolan. Anmäl dig så tar vi kontakt med dig sedan. Schemat görs upp tillsammans med konfirmanderna.